perjantai 27. marraskuuta 2015

Ahdistelu esiin!Takamustani on taputeltu ohimennen liikennevaloissa Tampereen keskustorilla, pakaroiden kimmoisuutta on kokeiltu Turussa ravintola Börsin narikkajonossa, peppua on lääpitty kevyesti torivilinässä, siihen on tarrattu reippaasti leikin varjolla, sitä vastaan on baaritiskin tungoksessa painautunut kaverin poikaystävä, niin että varmasti olen tuntenut erektion. Kimppasaunassa (itse menin) siihen on hohotellen suunnattu vesisuihku, "kun täällä on niin kuuma".

Sinä suomalainen mies, joka ohimennen päätit koskea ruumiiseeni liikennevaloissa, narikkajonossa, torivilinässä, baaritiskillä, mitä ajattelit? Ajattelitko sen olevan hauskaa? Ajattelitko minun ilahtuvan?

Minä muistan jokaisen näistä kerroista. Ne eivät olleet suurensuuria, ne eivät hajottaneet minua, mutta rajan yli ne menivät. Minä en pidä siitä, että minua kosketaan ilman lupaa.

Entä sinä suomalainen mies, viidenkymmenen rajapyykin ohittanut, joka tulit kahvilaan, huvipuistoon, museoon, kirjakauppaan, äänestämään, ja päätit ohimennen murjaista vitsin tai kommentoida asiakaspalvelijan ulkonäköä, mitä sinä ajattelit? Ajattelitko hänen ilahtuvan siitä, että sinä kiihotut hänen näkemisestään?

Entä sinä suomalainen, joka olit humalassa? Humalassa bileissä, humalassa baarissa, humalassa vappuna, humalassa juhannuksena, humalassa festareilla, humalassa bussin takapenkillä, humalassa junassa. Niin humalassa, ettet huomannut, että käytöksesi häiritsee kaikkia muita, että koko bussi toivoo, että ei kai tuo tule juuri minun viereeni istumaan, että koko junanvaunu toivoo, että ei kai tuo kaadu juuri minun päälleni. Niin humalassa, että kaikki muut pelkäsivät.


Ahdistelusta on puhuttava. Ahdistelusta on puhuttava entistä enemmän nyt, kun kuvitellaan, että turvapaikanhakijoiden myötä Suomi on muuttumassa. On puhuttava siitä, millainen paikka maamme on ollut kasvaa ja elää, ja millainen haluaisimme sen olla kasvaa ja elää.

Kerro tarinasi alla kommenttiboksissa tai linkitä se someen hashtagilla #ahdisteluesiin.

Edit. Jee, että tästä asiasta vihdoin puhutaan. Käytetäänpä siis uutta hashtagia #lääppijä #lääppijät


2 kommenttia:

  1. Olimme yökerhossa ja jäin odottamaan ystäviäni vessasta. Siihen tulee juttelemaan joku mies. Se sanoo: " Oot niin hyvännäköinen, että sut vois vaikka raiskata". Onneksi pääsin lähtemään pois kahden kovaäänisen tytön avustamana ennen kuin tää tyyppi ehti tulla kädellään sisäreittä lähemmäs. Saatanan hirveää. Ihana kantasuomalainen MIES kyseessä.

    VastaaPoista
  2. Olin Amorphiksen keikalla pari-kolme vuotta sitten. Joutsenen kaunista ääntä kuullessani kävi takana ollut mies ihan suoraan pilluun kiinni takaa päin. Pyysin järjestyksenvalvojaa paikalle, jotka hetken naureskelivat asialle veljellisen veikeästi. Hetken päästä tilanne toistui, jolloin jälleen pyysi henkilökuntaa avuksi. Kun en edelleenkään saanut apua tilanteeseen, yritin vielä kerran nätisti. Tunsin uudelleen sen saastaisen käden jalkojeni välissä. Käännyin ja latasin nyrkillä naamaan. Tämä vain yksi monituisista kokemuksista.

    VastaaPoista