perjantai 27. marraskuuta 2015

Ahdistelu esiin!



Takamustani on taputeltu ohimennen liikennevaloissa Tampereen keskustorilla, pakaroiden kimmoisuutta on kokeiltu Turussa ravintola Börsin narikkajonossa, peppua on lääpitty kevyesti torivilinässä, siihen on tarrattu reippaasti leikin varjolla, sitä vastaan on baaritiskin tungoksessa painautunut kaverin poikaystävä, niin että varmasti olen tuntenut erektion. Kimppasaunassa (itse menin) siihen on hohotellen suunnattu vesisuihku, "kun täällä on niin kuuma".

Sinä suomalainen mies, joka ohimennen päätit koskea ruumiiseeni liikennevaloissa, narikkajonossa, torivilinässä, baaritiskillä, mitä ajattelit? Ajattelitko sen olevan hauskaa? Ajattelitko minun ilahtuvan?

Minä muistan jokaisen näistä kerroista. Ne eivät olleet suurensuuria, ne eivät hajottaneet minua, mutta rajan yli ne menivät. Minä en pidä siitä, että minua kosketaan ilman lupaa.

Entä sinä suomalainen mies, viidenkymmenen rajapyykin ohittanut, joka tulit kahvilaan, huvipuistoon, museoon, kirjakauppaan, äänestämään, ja päätit ohimennen murjaista vitsin tai kommentoida asiakaspalvelijan ulkonäköä, mitä sinä ajattelit? Ajattelitko hänen ilahtuvan siitä, että sinä kiihotut hänen näkemisestään?

Entä sinä suomalainen, joka olit humalassa? Humalassa bileissä, humalassa baarissa, humalassa vappuna, humalassa juhannuksena, humalassa festareilla, humalassa bussin takapenkillä, humalassa junassa. Niin humalassa, ettet huomannut, että käytöksesi häiritsee kaikkia muita, että koko bussi toivoo, että ei kai tuo tule juuri minun viereeni istumaan, että koko junanvaunu toivoo, että ei kai tuo kaadu juuri minun päälleni. Niin humalassa, että kaikki muut pelkäsivät.


Ahdistelusta on puhuttava. Ahdistelusta on puhuttava entistä enemmän nyt, kun kuvitellaan, että turvapaikanhakijoiden myötä Suomi on muuttumassa. On puhuttava siitä, millainen paikka maamme on ollut kasvaa ja elää, ja millainen haluaisimme sen olla kasvaa ja elää.

Kerro tarinasi alla kommenttiboksissa tai linkitä se someen hashtagilla #ahdisteluesiin.

Edit. Jee, että tästä asiasta vihdoin puhutaan. Käytetäänpä siis uutta hashtagia #lääppijä #lääppijät